Gyno Life Tüp Bebek Merkezi
Gyno Life Tüp Bebek Merkezi
Gyno Life Tüp Bebek Merkezi kuzey kıbrıs’ta bulunan kaliteli tüp bebek merkezlerindendir. Tüp bebek olarak da bilinen in vitro fertilizasyon, bir yumurtanın sperm tarafından vücut dışında döllendiği ve daha sonra rahme implante edildiği bir yardımcı üreme teknolojisi (ART) şeklidir. Gynolife Tüp Bebek Merkezi, her zaman hayalini kurduğunuz aileye kavuşmanıza yardımcı olacak bir dizi tüp bebek tedavisi sunar. In vitro fertilizasyon (IVF), embriyo üretmek için bir yumurta ve spermin bir laboratuvar kabında birleştirildiği bir işlemdir. Bu embriyolar daha sonra gebelik oluşturmak amacıyla kadının rahmine geri aktarılır. Tüp bebek tedavilerinin en yaygın türleri şunları içerir: Rahim İçi Tohumlama, Gamet intrafallopian transferi ve In vitro olgunlaşma. Tüp bebek (IVF), bir yumurtanın sperm tarafından vücut dışında bir laboratuvar kabında döllenmesi işlemidir. Tüp bebek kısırlığı tedavi etmek için kullanılır ve kendi yumurtalarınızı veya donör yumurtalarınızı, spermlerinizi veya embriyolarınızı kullanmayı içerebilir.
Gynolife Tüp Bebek Merkezi Tedavi Türleri
Gynolife Tüp Bebek Merkezi, Kıbrıs’ta lider bir tüp bebek merkezidir. Doğurganlık sorunları olan kısır çiftler için çok çeşitli tedaviler ve hizmetler sunmaktadır. Gynolife tarafından sunulan tedaviler, en son tıbbi bilgi birikimi kullanılarak verimli ve etkilidir. Merkezin vizyonu, çocuksuz her çifte kendi ailesine sahip olma şansını vermek ve çocuksuz her kadına taşıyıcı annelik yoluyla başkasının bebeğini taşıyarak anne olma hayalini gerçekleştirmektir. Gynolife’ın kısırlık uzmanları, hastalara kişiselleştirilmiş bakım sağlamak için tedavi döngüleri sırasında hastalarla yakın bir şekilde çalışır. Gynolife, kısırlık tedavilerine adanmış bir tıp merkezidir. Tüp bebek, kadın yumurtaları ile erkeğin spermlerinin kadın vücudunun dışında bir araya getirilerek gebelik oluşması için yapılan bir işlemdir.
Tüp bebek tedavileri şunlardır:
- Zigot İntrafallop Transferi (ZIFT)
- İntrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu (ICSI)
- Sperm enjeksiyon tedavisi
- Rahim İçi Tohumlama (IUI)
Gynolife Tüp Bebek Merkezi, yirmi yılı aşkın süredir doğurganlık uzmanları alanında önemli bir etki yaratmaktadır. Gynolife Tüp Bebek merkezi, kısırlığın tüm yönlerine odaklanan bir dizi tedavi sunar.
Gynolife Tüp Bebek merkezinin sunduğu tedavilerden bazıları şunlardır:
- Tüp bebek olarak da bilinen tüp bebek, diğer yöntemlerin başarısız olduğu durumlarda hamile kalmaya yardımcı olan üremeye yardımcı bir teknolojidir.
- İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI), döllenmeye yardımcı olmak için tek bir spermin bir yumurtaya enjekte edildiği bir prosedürdür.
- Embriyo dondurma ve transferi – bu tedavi çiftlerin hamileliği hazır olana kadar veya tıbbi koşullar önlediği takdirde hemen geciktirmesine olanak tanır.
Gynolife Tüp Bebek Merkezi, taşıyıcı anne ve tüp bebek prosedürleri dahil olmak üzere çeşitli tüp bebek tedavileri sunar. Gynolife Tüp Bebek Merkezi, Kıbrıs adasında öncü doğurganlık merkezi olarak öncülük ediyor. Yaklaşık 30 yıldır bu lider doğurganlık merkezi, kısırlık sorunları ile mücadele eden ve henüz başarılı olamayan bireyler için çok çeşitli tüp bebek tedavileri sunmaktadır. En popüler tedavilerden bazıları taşıyıcı annelik ve tüp bebek hizmetleridir. Tüp bebek, yumurtanın rahim dışında döllenmesi ve tekrar rahme yerleştirilmesi işlemidir. Tüp bebek, diğer yöntemler başarısız olduğunda kısırlık için yaygın bir tedavi yöntemidir. Tipik bir tüp bebek döngüsünde kadınlara yumurtalıklarını birden fazla yumurta üretmeleri için uyaran ilaçlar verilir. Bu yumurtalar olgunlaştıklarında bir iğne ile yumurtalıklarınızdan alınır ve bir laboratuvar kabında sperm ile karıştırılır. 3-5 gün sonra yumurtalar birer birer rahminize implante edilir. Gynolife cyprus ile taşıyıcı anne, oosit bağışı ve evlat edinme, zigot intrafallop transferi (ZIFT), gamet intrafallop transferi (GIFT) ve intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI) gibi farklı tüp bebek tedavileri vardır.
Yumurta Donasyonu Nasıl Yapılır?
Yumurta bağışı, bir kadın tarafından bir yumurtanın bağışlanması ve başka bir kadını gebe bırakmak için tedavide kullanılması işlemidir. Yumurta bağışı, kontrollü bir ortamda gerçekleştirilen birçok adımı içerir. Bu adımlar şu şekildedir: ön tarama, toplama, döllenme ve embriyo transferi. Vericinin döngüsü alıcının döngüsüne uyuyorsa süreç yaklaşık 3-4 hafta sürebilir. Yumurta donasyonu, yumurtanın kadının vücudu tarafından serbest bırakılmadığı, bunun yerine yumurtası olan başka bir kişiden alındığı bir işlemdir.
Yumurta bağışı iki şekilde yapılır
- Endometriyal transfer – bu işlem, kadının endometriumunu ve bir donör yumurtasını kullanarak bir laboratuvarda rahmine transfer edilecek ve sonunda hamileliğe yol açacak bir embriyo üretir.
- Rahim içi tohumlama – bu yöntem yumurta kullanmaz, bunun yerine döllenme için spermi rahim içine kateter ile değiştirir.
Bir embriyo transferinin başarılı olması yaklaşık iki hafta sürebilir. Bir aylık stimülasyondan sonra (yumurtalıkların yumurta bıraktığı bir süre), kadınlar yumurtalarını bir klinikte veya hastanede bağışlarlar. Yumurta donasyonu kısırlık sorunu yaşayan kadınlar için paha biçilmez bir işlemdir. Bu süreçte kadın süreç için yumurta sağlamaz, bunun yerine embriyo üretmek için tüp bebek yoluyla döllenen sağlıklı yumurtalar sağlar.
Yumurta donasyonunda ilk adım donör profilinin oluşturulmasıdır. Bu, tıbbi geçmiş ve aile tıbbi geçmişinin yanı sıra uyuşturucu kullanımıyla ilgili herhangi bir bilgi hakkında ayrıntılı bilgi verir. Bu profili oluşturduktan sonra, donörler yumurta donasyonu için uygun bir aday olup olmadıklarını belirlemek için doğurganlık kliniklerinde bir dizi fiziksel testten geçerler. Bu testlerden bazıları, hormon seviyelerini kontrol etmek için kan testleri, akciğerleri ve kalp sağlığını kontrol etmek için X ışınları ve yumurtalıklarını incelemek için ultrasonları içerir.
Bu fiziksel muayeneleri geçtikten sonra, diğer donörler, donörün spesifik özelliklerine göre işe alınır. Yumurta bağışı süreci oldukça uzun olabilir ve sürece dahil olan birçok adım vardır. Jinekologlar ve doktorlar genellikle bu doğurganlık tedavilerini kendi vücutlarıyla en az bir yıl denedikten sonra çocuk sahibi olamayan çiftlere reçete eder. Çiftin hamile kalması altı aydan iki yıla kadar sürebilen zaman alıcı, pahalı ve karmaşık bir işlemdir. Kadının yumurtalıklarından bir iğne ile yumurtaların alınmasını, bir petri kabında sperm ile döllenmesini ve ardından kadının rahmine geri konulmasını içerir.
Tüp Bebek Tedavi Süreci
ICSI ve IVF tedavi süreci uzun, yoğun ve maliyetli bir prosedürdür. Bu makale tüp bebek tedavi sürecinin adımlarını anlamanıza yardımcı olacaktır. Tüp bebek tedavileri ile yumurta ve spermi bir laboratuvar kabında birleştirerek embriyo oluşturmak ve daha sonra doğrudan veya suni tohumlama yoluyla rahime aktarılabilen bir embriyo oluşturmak mümkündür. Süreç hormon enjeksiyonları ile başlar ve üç ana aşamadan oluşur: yumurtalık uyarımı, yumurta toplama ve embriyo transferi.
Tüp bebek olarak da bilinen tüp bebek, yumurtanın vücut dışında döllenmesi işlemidir. Hamile kalmakta zorlanıyorsanız tüp bebek sizin için bir seçenek olabilir. Tipik bir tüp bebek tedavi sürecinde, önce doktorunuz adet döngünüzü ve diğer doğurganlık göstergelerinizi izleyecek ve bebeğinizin en olası olduğu zamanlara karar verecektir. Doğal yollarla veya başka tedavilerle hamile kalmanıza yardımcı olabileceklerini düşünmüyorlarsa tüp bebek önerebilirler. Tüp bebek tedavisinin ilk döngüsü sırasında döllenme olmazsa, doktorlar genellikle donör yumurtaları veya evlat edinme gibi diğer tedavilere bakmadan önce yaklaşık iki ay sonra tekrar denemeyi önerecektir. Doğurganlık ilaçlarının gelecekteki döngülerde hamile kalma şansınızı azaltabileceğini unutmamak önemlidir.
Tüp bebek, bir yumurtanın vücut dışında döllenmesini ve daha sonra rahim içine aktarılmasını içeren bir işlemdir. Tüp bebek aynı zamanda “tüp” bebek olarak da bilinir. Tüp bebek süreci, bir kadının yumurtalıklarının birden fazla yumurta üretmesi için uyarıldığı yumurtalık uyarımı ile başlar. Yumurtalar daha sonra yumurtalıklardan çıkarılır ve bir kapta (bir petri kabı) sperm ile karıştırılır. Oluşan embriyolar daha sonra teker teker kadının rahmine geri transfer edilir.
Sperm Donasyonu
Sperm bağışı, bir erkeğin spermini hamile kalmakta zorluk çeken bir kadına bağışlamasıdır. Sperm üç şekilde verilebilir. Suni tohumlama, intrauterin tohumlama ve in vitro fertilizasyon. Sperm donörü olmayı düşünüyorsanız veya zaten sperminizi bağışlıyorsanız veya bağışlanmış spermle hamile kalmaya çalışıyorsanız, bu prosedürlerin nasıl çalıştığını ve sürece devam etmeden önce doktorların ne önerdiğini bilmek önemlidir. Sperm bağışı, suni tohumlama için sağlıklı bir sperm örneğinin sağlanması işlemidir. Sperm bağışı klinikte veya evde yapılabilir. Spermin doğurganlık tedavisinde kullanılabilmesi için belirli kriterleri karşılaması gerekir. Bu kriterler aşağıdaki gibidir:
- Çocukta ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek genetik anormallikler veya mutasyonlar bulunmamalıdır.
- Anne rahmine zarar verebilecek ve enfeksiyona yol açabilecek bakteri veya hastalık içermemelidir.
- Doğurganlık tedavilerinin hızlı yapılabilmesi için taze olmalıdır.
Tüp bebek, doğurganlık sorunu yaşayan çiftlerin bebek sahibi olmalarına yardımcı olmak için kullanılan bir yardımcı üreme teknolojisidir. Tüp Bebek Merkezi veya IVF, yumurta ve spermi büyütmek ve beslemek için laboratuvar kabı veya petri kabı gibi bir dış ortamın kullanılmasını içeren bir süreçtir. Bunu yapmak için doktorlar önce kadının yumurtalıklarından yumurtaları çıkaracak ve daha sonra sekiz hücre aşamasına ulaşana kadar sperm ile dölleyecektir. Embriyo daha sonra başarılı bir hamileliğe yerleşip büyüyebileceği umuduyla kadının rahmine yerleştirilecektir. Tüp bebek tedavisi gören kadınların ortalama yaşı 33’tür, ancak her yaştan çift kısırlıkla ilgili sorunlar için tedavi arayabilir.
Hızlı destek almak için tıklayın